به گزارش یزدفردا: در این جلسه رئیس کمیسیون آپفن اتاق با اشاره به اینکه در دنیا علم و پژوهش بهسرعت در حال پیشرفت است گفت: اتاق بازرگانی یزد نیز با هدف حل مشکلات صنعت و تجارت آماده همکاری با دانشگاهیان و پژوهشگران است. اعتقاد اعضای هیئترئیسه و هیئت نمایندگان اتاق این است که راهی جز علم و پژوهش برای حل مشکلات نیست.
غضنفر امیرجلیلی ادامه داد: اگرچه در دانشگاه توسعه دامنههای علم مهم است؛ اما در حال حاضر مسائل و آسیبهای اجتماعی زیاد است در همین راستا اتاق با حساسیت بر پژوهشهای مسئلهمحور که بتواند باری از دوش فعالین اقتصادی بر دارد، طرحهای پژوهشی را پذیرش و حمایت میکند.
وی با تأکید بر اینکه پژوهش مرز ندارد تصریح کرد: امروزه در رقابتپذیری و بهدستآوردن بازارهای هدف مشکلاتی وجود دارد و بخش خصوصی گرفتار مسائلی است که نمیتواند به این موارد بپردازد. از سوی دیگر بسیاری نوآوری در صنایع دنیا رخ میدهد که صنعتگران ما اطلاع ندارند وظیفه کمیسیون آپفن رصد این مسائل هست.
امیرجلیلی افزود: تلاش میکنیم از طریق اساتید و پژوهشگرانی که بهروز هستند اطلاعات را به صنعت منتقل کنیم. در کنار این فعالیتها با حمایت هیئترئیسه و هیئت نمایندگان اتاق، انتشارات وکیل التجار راهاندازی شده که کتابهای مرتبط با حوزه کاری اتاق را که به زبان اقتصادی و کارفرمایی نوشته شده باشد منتشر خواهد کرد.
مجتبی دستمالچیان رئیس اتاق بازرگانی یزد با تأکید بر اینکه برخی شرکتها تنها نام دانشبنیان را یدک میکشند گفت: افراد نخبه و صاحب ایده مسیر خود را پیدا میکنند و نیاز ندارند که ما نخبهپروری کنیم. بااینوجود از شرکتهایی که واقعاً دانشبنیان هستند و ایده دارند حمایت خواهیم کرد مهم نتیجه و نفس و هدف کار است. اگر نگاه مثبت و درستی باشد، بخش خصوصی آماده همکاری و حتی پذیرش ریسک است.
دستمالچیان تأکید کرد: در همین راستا تعامل اتاق یزد با پارک میتواند سازنده باشد کمیسیون آپفن اتاق هم پتانسیل خوبی در این زمینه دارد.
رئیس اتاق یزد با اشاره به اینکه در دنیا سبک بیزینس در حال تغییر است گفت: در یزد همواره صنایعی مانند صنعت کاشی سرامیک نساجی و… مشغول به فعالیت بوده است؛ چرا سایر صنایع بهخصوص صنایع پاک رشد نداشته است؟ چرا ایده کسبوکار جدید در یزد نیست؟
وی اظهار امیدواری کرد که اتفاقات خوب در یزد بهخصوص در حوزه دانشبنیان رخ دهد و افزود: در حال حاضر امکانات سختافزاری بهوفور هست یا میتوان موجود کرد باید به دنبال توسعه نرمافزار و نیروی انسانی متخصص رفت. در واقع باید دانش روز را رصد کرده و جامعه صنعتی را آگاه کنید که سرمایهگذاری و تکنولوژی روز چیست.
مدیر مرکز پژوهشهای اقتصادی اتاق بازرگانی یزد نیز در این جلسه به ارائه گزارشی در خصوص فعالیتهای شورای پژوهشی اتاق یزد پرداخت و گفت: فعالیت شورای پژوهشی اتاق از مردادماه سال جاری با آییننامه حمایت از پایاننامههای دانشجویی شروع شده و در ماههای اخیر نیز تمرکز روی پژوهش است.
فاطمه آذرنوش ادامه داد: جدای از مباحث پژوهش، فعالیتهایی صورتگرفته تا نگاه را به سمت نوآوری ببریم از جمله برگزاری همایش هوش مصنوعی بود که مورد استقبال قرار گرفت. همچنین با نگاه ایجاد تفکر، همایش تحول دیجیتال برای مدیران با همراهی اتاق جوانان و شرکت شهرکها برگزار شد.
وی افزود: در همین راستا بازدیدی از استان اصفهان با رویکرد فناورانه صورت گرفت و تفاهمنامهای بین دو اتاق یزد و اصفهان امضا بهمنظور افزایش همکاریهای بینمنطقهای به امضا رسید. همچنین از شهرک علمی تحقیقاتی و شرکتهای فناور این استان بازدید داشتیم. بازدید از شهرک سلامت اصفهان داشتیم که نشان داد استفاده از فناوری روز در ایجاد حال خوب تأثیرگذار است. بازدید از مرکز نوآوری فولاد مبارکه و آشنایی با مدلهای سرمایهگذاری همچنین حضور در نمایشگاه فن نما نیز از دیگر برنامههای این بازدیدها بود.
وی تأکید کرد: برگزاری همایش اقتصاد روستا با نگاه نوآورانه مدلهای توسعه اقتصاد روستا، برگزاری جلسه آموزشی سیاستپژوهی نحوه تدوین استاد سیاستی با حضور رئیس مرکز ملی مطالعات راهبردی آب و کشاورزی اتاق ایران، نشست با رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران همچنین برگزاری جلسات شورای پژوهشی و اجرای طرح فصلی محیط کسبوکار و… از دیگر فعالیتهای صورتگرفته است.
تأکید بر همکاری بین حوزه فناور و دانشبنیان استان
رئیس پارک علموفناوری یزد نیز در این جلسه به ارائه برنامه راهبردی پارک علموفناوری پرداخت و گفت: برای زیستبوم فناوری ارکان مختلفی میتوان در نظر گرفت از جمله، صنایع، نهادهای دولتی، دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و…. به واسطه اینکه رئیس پارک عضو هیئتعلمی است زمینهای برای ارتباط پارک و دانشگاه فراهم است در این دوره تلاش میشود این ارتباط را پررنگتر کنیم؛ ولی ارتباط پارک و صنایع بسیار کم است و اتاق بازرگانی میتواند در برقراری این ارتباط نقش مهمی ایفا کند.
مجید شخصی نیایی با اشاره بر اینکه پارک علموفناوری در چهار حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی پزشکی، نساجی و انرژی نو فعالیتش را شروع کرده گفت: در حال حاضر علومانسانی و هنر نیز جایگزین شده است.
شخصی نیایی به تغییر ریل سیاستگذاری به سمت اقتصاد دانشبنیان و نوآوری تأکید کرد و گفت: باتوجهبه محدودیت منابع مالی و ضرورت توسعه پایدار محورهای اصلی سیاستگذاری جدید شامل تقویت سهم اقتصاد دانشبنیان از GDP استان، تقویت زیرساختهای فناورانه، مشارکت صنایع بزرگ در تغییر از تولید منبعمحور به دانشمحور و سرمایهگذاری در حوزههای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، انرژیهای تجدیدپذیر و… است. این تغییر ریل در نهایت منجر به ایجاد اشتغال پایدار و افزایش بهرهوری، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و امکان رقابت در عرصههای بینالمللی خواهد شد.
وی ادامه داد: چشمانداز و مأموریت پارک این است که پیشران در ترویج نوآوری توسعه و انتقال فناوریهای نوین کشور باشد همچنین کمک به توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری استان. اهدافی در همین رابطه تعیین شده است و کلان پروژههایی در راه رسیدن به این هدف تعریف شده است. افزایش توان رقابتی شرکتها و مؤسسات فناور، شبکهسازی مؤثر و ارزش افزا بین نهادهای علمی اقتصادی و اجتماعی، ترویج و پایش دانش نوآوری و فناوری کمک به ایجاد صنایع و خدمات بر پایه فناوریهای نوین و تحول در صنایع تولیدی و خدماتی متناسب با توسعه پایدار از جمله مواردی است که برای تحقق این اهداف برنامهریزیشده است.
رئیس پارک علموفناوری استان یزد همچنین تصریح کرد: ایجاد شبکه تعاملی بین واحدهای فناور و صنایع استان جهت تکمیل زنجیره ارزش صنایع استان، معرفی مستمر نیازهای اولویتدار صنایع و جامعه، توسعه بازار بینالمللی با توانمندسازی شرکتهای واسط صادرات فناوری از جمله الزامات زیستبوم جهت تحقق اهداف تعیین شده پارک خواهد بود.
محمدحسن شیشهبری عضو کمیسیون آپفن نیز با تأکید بر اینکه یزدیها پر تلاش و خلاق هستند گفت: در یزد محصولی مانند کنجد کاشت نمیشود؛ ولی بهترین حلواارده و ارده در یزد تولید میشود دلیل آن هم بهخاطر گروهی است که در این صنعت پایکار هستند. در حال حاضر در یزد بستر برای توسعه صنایع کم آبخواه و با آلودگی کم مثل نساجی، برق و الکترونیک و… فراهم است. باید از این فرصت برای رشد حوزه دانشبنیان بهصورت بهینه استفاده کرد.
داریوش پور سراجیان رئیس مؤسسه آموزش عالی امام جواد نیز به مزیت شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: شبکه ارتباطی بین شرکتها، اشتراک منابع بین آنها از جمله مواردی است که باید به آن پرداخته شود. اگر ارزیابی دقیق و درست باشد و حمایتها در یک جریان میرا صورت بگیرد میتوان به توسعه حوزه دانشبنیان امیدوار بود. صنعت میتواند از فناوریهای نرم استفاده فوقالعادهای ببرد همانطور که تمام دنیا وارد این موضوع شده است. این را میتوان بهعنوان توافق بین حوزه فناور و دانشبنیان داشته باشیم.
شهرام شکوهی نماینده پردیس علومانسانی پارک علموفناوری یزد با اشاره به اینکه دولت بودجه و سرمایه اجتماعی برای ورود به حوزه دانشبنیان ندارد گفت: باید این موضوع را از داخل بخش خصوصی و صنعت دنبال کنیم در غیر این صورت اتفاق خوبی رخ نخواهد داد و علموفناوری، توسعهای با شیب ملایم خواهد داشت. خوشنامی بخش خصوصی میتواند در این زمینه راهگشا باشد. اتاق بازرگانی یزد نیز میتواند بهصورت متمرکز برای توسعه این موضوع به شرکتهای دانشبنیان کمک کند.
گفتنی است در پایان این نشست تفاهمنامهای بین اتاق بازرگانی یزد و پارک علموفناوری یزد به امضای رؤسا رسید.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 16,فوریه,2025